Blog

In de wereld van productetikettering duiken vaak nieuwe regels op die de veiligheid van consumenten verder moeten garanderen. Ook de Europese Unie scherpte recent de CLP-wetgeving aan.

Na een eerste termijn te hebben voltooid werd Philippe Voet (CEO Etivoet) opnieuw verkozen om aan het roer te staan van de Europese sectorassociatie.

Van papieren booklet-labels naar multilayer etiketten: Een verschuiving naar de toekomst

Ons bedrijf zag reeds in 1954 het levenslicht. Opgericht door de grootvader van de huidige zaakvoerders, begonnen we oorspronkelijk als een ticketdrukkerij.

Natuurrampen stapelen zich de laatste jaren aan een sneltempo op. Volgens de Intergouvernementele Werkgroep inzake klimaatverandering (IPCC) heeft dit alles te maken met onze CO2-uitstoot.

Met onze meerlaagse, zelfklevende etiketten kunt u meerdere lagen toevoegen aan uw productverpakking.

Verpakking is belangrijk. Consumenten worden doorgaans sneller getriggerd om een product te kopen als de verpakking aanspreekt.

Het hangt overal in de lucht: de feestdagen staan voor de deur. Het Etivoet-team neemt een korte vakantie en we nemen dan graag even de tijd om terug te blikken op onze verwezenlijkingen in 2022.

Philippe Voet is naast CEO bij Etivoet ook actief als voorzitter bij FINAT, de Europese Associatie van labeldrukkers en leveranciers.

Duurzamer aan de slag gaan is de afgelopen jaren een must geworden. Voor de moderne consument is het namelijk een steeds belangrijkere factor bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Het brouwen van alcoholische dranken is een proces dat veel van het milieu vraagt. Alleen al voor de inhoud van een fles of blikje zijn menig liters water en energie nodig.

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni wordt de Waagnatie in Antwerpen omgetoverd tot een tweedaagse brouwexpo.

De mensen binnen onze organisatie zijn ons meest waardevolle bezit. Zonder geëngageerde medewerkers boekt een organisatie namelijk geen vooruitgang. Dat beseffen we bij Etivoet maar al te goed.