Ons personeelsbeleid werd beloond met het Investors in People Silver certificaat

De mensen binnen onze organisatie zijn ons meest waardevolle bezit. Zonder geëngageerde medewerkers boekt een organisatie namelijk geen vooruitgang. Dat beseffen we bij Etivoet maar al te goed. Daarom vinden we het des te belangrijker om te investeren in een fijne werkomgeving. We zijn dan ook heel trots dat we het Investors in People Silver certificaat in ontvangst mochten nemen in 2021.

Investors in People

Investors in People

Investors in People (IiP) is een organisatie die bedrijven screent naargelang ze investeren in het welzijn van hun werknemers. De certificaten die ze uitdelen dienen als objectief en betrouwbaar kwaliteitslabel dat enkel uitgereikt wordt aan bedrijven met een strategisch en duurzaam model voor organisatieontwikkeling. Organisaties worden beloond met dit kwaliteitslabel als ze blijven investeren in een personeelsbeleid waarin de organisatiedoelstellingen ook verwerkt zijn.

Wat deze prijs zo sterk maakt? De scores worden verdeeld aan de hand van wat medewerkers zelf vinden van het beleid. Zij geven aan waar nog een tandje bijgestoken kan worden op vlak van ontwikkeling en erkenning van hun kunnen. Concreet wordt de organisatie beoordeeld aan de hand van drie overkoepelende vragen:

  • Zorgen leiders voor zinvol werk? (leading)
  • Worden medewerkers voldoende ondersteund? (supporting)
  • Verbindt de organisatie zich ertoe om continue verbetering na te streven? (improving)

Het is daarom ook geen verrassing dat deze prijs erkend wordt in maar liefst 66 landen. Dat gegeven maakt van Investors in People een wereldwijde benchmark voor people management.

Onze medewerkers aan het woord

Welzijn op het werk zou bij elk bedrijf hoog op de agenda moeten staan. Investeren – en blijven investeren – in personeel loont namelijk altijd de moeite. Want als mensen hun werk graag doen zal dat altijd de beste resultaten opleveren. Bij Etivoet streven we steevast naar een aangename werkplek waar iedereen zich goed voelt. Dit doen we aan de hand van kwalitatief en modern materiaal, maar ook door ruimte te creëren voor feedback van onze medewerkers. Het directe contact tussen de verschillende functies onderling zorgt ervoor dat alles bespreekbaar is, in beide richtingen.

“De directie staat open om zaken in verband met menselijk welzijn te bespreken. Dingen die niet meteen kunnen gerealiseerd worden verdwijnen daarom niet per se in de prullenbak, maar worden meegenomen naar de toekomst,” laat technicus Jean weten. Onze drukker Gino vult aan dat die open communicatie echt een troef is van Etivoet. “Alles is bespreekbaar, als er ergens een mouw aangepast moet worden dan wordt dat bekeken. Het menselijke aspect is heel aanwezig in ons bedrijf.” Daarnaast wordt er ook voortdurend gekeken om processen te verbeteren, zowel op technisch als menselijk vlak. De balans tussen werk en privé wordt daarom goed gewaarborgd. “Er wordt echt rekening gehouden met het individu,” aldus orderbergeleider Elsy, “De manier waarop we onze job invullen kan meegroeien met onze verwachtingen.”

Weinig jobhoppers

Ons personeel wordt gemotiveerd en aangespoord om verder te ontwikkelen in hun job. Dit sluit aan bij het feit dat Etivoet weinig vertrekkers of ‘jobhoppers’ heeft. “Veel werknemers die bij Etivoet werken doen dit al meerdere jaren,” laat vertegenwoordiger Mathias weten. “De duidelijke visie en de toekomstplannen voor Etivoet dragen bij dat werknemers zich een deel van het geheel voelen. Dit wordt versterkt door kleine attenties die duiden op een grote betrokkenheid, zoals een gepersonaliseerd berichtje bij ons kerstcadeau bijvoorbeeld.”

etivoet logo

Het certificaat van Investors in People geeft ons nog meer energie om te blijven verbeteren. Zo blijven we groeien als innovatief familiebedrijf waar welzijn voorop staat!

Zin om onze werksfeer zelf te ontdekken? Nieuw talent is altijd welkom!

stuur ons je CV en motivatiebrief

Contactblok Frederik

Er staat altijd een expert voor u klaar. Aarzel niet om Frederik te contacteren.

mail mij