Het booklet-etiket is dood, leve het multilayer label

Van papieren booklet-labels naar multilayer etiketten: Een verschuiving naar de toekomst

In de dynamische wereld van productetikettering is de manier waarop we productinformatie presenteren en communiceren in de loop der jaren geëvolueerd. Het is tijd om afscheid te nemen van de traditionele papieren booklet-labels die ons trouw hebben gediend, maar die minder geschikt zijn geworden voor de behoeften van vandaag. Vanaf 2012 is onze focus verschoven naar een meer eigentijdse variant: het mulitlayer label. Deze verschuiving was niet alleen voordelig, maar ook noodzakelijk.

comparision between booklet and multilayer

 

De keerzijde van papieren booklet-labels

Papieren booklet labels waren ooit praktisch, maar ze hebben een aantal uitdagingen die we in deze moderne tijd moeilijk over het hoofd kunnen zien:

- Ze zijn gevoelig voor schade door water of condensatie. De inkt heeft de neiging uit te lopen, waardoor de leesbaarheid in gevaar komt, en erger nog, er kan schimmel ontstaan, wat leidt tot onaantrekkelijke en mogelijk schadelijke omstandigheden.

- Inconsistente dikte tijdens de productie kan ernstige problemen veroorzaken. Etiketten moeten uniform zijn voor efficiënte verwerking en verpakking. Inconsistenties kunnen de productielijn vertragen en de uiteindelijke productpresentatie negatief beïnvloeden.

- De aantrekkingskracht van een papieren booklet-label neemt af zodra het wordt geopend. Dit negatieve effect op het uiterlijk en het gevoel van het product kan de waargenomen kwaliteit van je merk aantasten.

- Het gemak waarmee papieren booklet-etiketten kunnen worden nagemaakt, vormt een ernstig risico voor de authenticiteit van het merk. Vervalste producten kunnen de reputatie van je merk aantasten, wat gevolgen heeft voor je omzet en het vertrouwen van de consument.

- Wat milieuoverwegingen betreft, kunnen papieren booklet-etiketten op plastic verpakkingen recyclingprocessen bemoeilijken. Papiervervuiling in recyclingketens belemmert de circulaire economie die we allemaal nastreven.

- Tot slot, om het maar eens ronduit te zeggen, zijn booklet-etiketten esthetisch een stuk minder mooi. In een wereld waar presentatie belangrijk is, moet het label de kwaliteit van je product weerspiegelen.

 

Betreed het tijdperk van multilayer etiketten

Maak kennis met het multilayer etiket - een innovatieve oplossing voor de problemen die traditionele papieren booklet-etiketten met zich meebrengen. Multilayer-labels zien er niet alleen strak en modern uit, maar hebben ook functionele voordelen die hun voorganger ver overtreffen:

- De complexiteit van de productie van multilayer labels maakt het bijna onmogelijk om ze te vervalsen, waardoor uw merk beschermd wordt tegen frauduleuze activiteiten.

- Ze zijn duurzamer en minder gevoelig voor problemen veroorzaakt door vocht of variërende productiematen. Ze behouden een consistent uiterlijk van hoge kwaliteit dat na verloop van tijd of bij blootstelling aan externe elementen niet vermindert.

- Bovendien zorgen multilayer labels voor een betere compatibiliteit met plastic verpakkingen, wat bijdraagt aan efficiënte en schone recyclingprocessen, in lijn met de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen.

 

Etivoet: specialisten in multilayer labels

Bij Etivoet zagen we de voordelen van multilayer etiketten al vroeg in en hebben we ons toegelegd op de productie ervan. Met bijna tien jaar ervaring hebben we nieuwe normen gesteld in de industrie. Als bewijs van onze toewijding aan kwaliteit en innovatie, ontving Etivoet in 2017 de prestigieuze FINAT award voor het baanbrekende 5-laagse label.

Het is tijd om uw productetikettering te upgraden om te voldoen aan de verwachtingen van de hedendaagse veeleisende consument en de strenge eisen van moderne productieprocessen. Het is tijd om afscheid te nemen van de papieren booklet labels en de multilayer labels te omarmen.

etivoet logo

Ervaar zelf bijna tien jaar expertise in multilayer etiketten. We luisteren graag naar uw behoeften en wensen en samen vinden we de beste oplossing voor uw bedrijf. Neem contact met ons op!

Contactblok Frederik

Er staat altijd een expert voor u klaar. Aarzel niet om Frederik te contacteren.

mail mij