Dankzij FINAT weet Etivoet steeds wat er speelt in de labelindustrie

Philippe Voet is naast CEO bij Etivoet ook actief als voorzitter bij FINAT, de Europese Associatie van labeldrukkers en leveranciers. Na jarenlang actief te zijn binnen het technisch comité, werd Philippe in 2021 verkozen als voorzitter. Eerder dit jaar werd hij door het Labels & Labeling magazine geïnterviewd over de uitdagingen, innovaties, mogelijkheden en toekomst van de labelindustrie en vanuit het standpunt van Etivoet.

FINAT

 

FINAT?

FINAT – naar de Franse titel Féderation Internationale des fabricants et transformateurs d’Adhésifs et Thermocollants sur papiers et autres supports – is de wereldwijde vereniging voor fabrikanten van zelfklevende etiketten en producten en diensten in het verlengde daarvan. De vereniging zag in 1958 in Parijs het levenslicht en is sindsdien een vaste speler in de labelsector. Leden die behoren tot de vereniging genieten van nuttige technische tips en andere relevante informatie uit de branche. Ook staan er jaarlijks wat evenementen op de planning waar de leden van FINAT elkaar kunnen ontmoeten.

Vier pijlers

Concreet focust FINAT op vier belangrijke pijlers: netwerken, expertise, management en milieu. Allereerst zet FINAT in op betekenisvol netwerken, het structureren van samenwerken en het samenbrengen van leidende personen in de industrie. De tweede pijler gaat over het opbouwen en delen van kennis met leveranciers, drukkerijen en klanten, dit doorheen de volledige ketting. Een derde belangrijke pijler is het managen van onderzoeksprojecten die van kritisch belang zijn voor de verpakkingsindustrie, maar die te groot zijn om te worden getrokken door individuele bedrijven. Denk maar aan complexe technische projecten of projecten die gelinkt zijn aan milieuproblematieken. De laatste pijler van FINAT focust op het opvolgen, analyseren en bijsturen van de golf aan nieuwe milieuwetgevingen die onze kant uit komt.

 

Een meerwaarde voor Etivoet

“Door actief te zijn binnen FINAT, is Etivoet steeds snel op de hoogte van wat er speelt binnenin de markt. Zowel op korte, middellange als lange termijn en zowel op technisch vlak, als op vlak van regelgeving en duurzaamheid,” klinkt het bij Philippe.

 

Wil u graag ontdekken hoe Etivoet uw bedrijf kan versterken? Neem dan contact op met frederik@etivoet.be.

Contactblok Frederik

Er staat altijd een expert voor u klaar. Aarzel niet om Frederik te contacteren.

mail mij