Een stap in de duurzame richting met onze wash-off labels

Het brouwen van alcoholische dranken is een proces dat veel van het milieu vraagt. Alleen al voor de inhoud van een fles of blikje zijn menig liters water en energie nodig. Maar ook de verpakking, het transport, de koeling … vraagt net zoals bij andere productiecycli behoorlijk wat energie. Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker blijft worden, wordt er ook in de drankenindustrie steeds meer aandacht geschonken aan het reduceren van de impact op het milieu.

emissions

Tijdens alle stappen in de keten wordt dus gewerkt aan oplossingen en innovaties om milieuvriendelijker te produceren. Ook bij Etivoet. Als labelproducent lijkt onze rol in het verduurzamen van het productieproces van drank misschien miniem, maar toch gingen we de uitdaging aan om ook via onze etiketten een stap voorwaarts te zetten. Hoe? Door labels op de markt te brengen die specifiek ontworpen zijn voor retourflesjes: onze wash-off labels.

Retourflesjes

Zoals de figuur weergeeft, is wegwerpglas de grootste boosdoener op vlak van CO2-uitstoot. Herbruikbaar glas scoort dan weer pakken beter op de schaal van duurzaamheid. Reden te meer om in te zetten op retourflesjes dus. In het algemeen zijn brouwerijen hier al goed mee weg, maar die duurzame inspanningen worden nog te vaak teniet gedaan doordat de labels op de flesjes niet goed verwijderd kunnen worden.

Étiquettes lavables

En plus d'être durables, ces étiquettes innovantes sont également rentables, car la technologie utilisée pour ces étiquettes leur permet d’être enlevées facilement dans la laveuse de bouteilles, tout en offrant une adhésion parfaite le reste du temps. Les brasseries reconnaîtront certainement les problèmes posés par les étiquettes mal enlevées : des coûts supplémentaires et une rupture inutile du cycle. Comme nos étiquettes lavables se retirent facilement, les bouteilles consignées peuvent être récupérées de manière optimale.

etivoet logo

Wilt u alvast meer weten over onze innovatieve wash-off labels? Neem dan contact op met onze expert mathias@etivoet.be.

Contactblok Frederik

Er staat altijd een expert voor u klaar. Aarzel niet om Frederik te contacteren.

mail mij