De Belg Philippe Voet (CEO Etivoet) opnieuw verkozen als voorzitter van FINAT

Na een eerste termijn te hebben voltooid werd Philippe Voet (CEO Etivoet) opnieuw verkozen om aan het roer te staan van de Europese sectorassociatie.

mid-term review by FINAT president

FINAT, de Europese Associatie voor de Zelfklevende Labelindustrie, is een toonaangevend internationaal orgaan dat de belangen van de etikettensector evenals ‘narrow web’ productdecoratie en identificatietechnologieën in Europa behartigt. Concreet vertegenwoordigt FINAT een breed scala aan belanghebbenden in de sector, waaronder etikettenproducenten maar ook de directe en indirecte leveranciers van goederen, machines en diensten. Philippe, die ook CEO is van Etivoet (België), heeft de afgelopen twee jaar de leiding gehad over deze organisatie. Hij treedt nu zijn tweede termijn tegemoet met een volledig vernieuwd team en een herziene commissiesamenstelling.

Eerste termijn in woelige wateren

In zijn eerste termijn als voorzitter kreeg de sector heel wat crisissen te verduren (o.a. een pandemie, grondstofproblemen en sterk stijgende kosten). In deze woelige tijden heeft FINAT als "stem van de industrie" wel aan belang gewonnen, zeker sinds de Europese Unie de Green Deal lanceerde. De associatie speelt een cruciale rol in openbare EU-consultaties, het beoordelen en aanpassen van recycleerbaarheidsrichtlijnen, en het streven naar afstemming met andere belanghebbende organisaties. Hierdoor begeleidt FINAT haar leden en de industrie in het algemeen.


De labelsector heeft de afgelopen drie jaar een transformatie ondergaan, met nieuwe kansen door duurzaamheid, technologische vooruitgang, branding, regulering en mondiale marktuitbreiding. Bedrijven die deze trends hebben omarmd en zichzelf als innovatieleiders hebben gepositioneerd, wisten te floreren. Finat heeft hier ontegensprekelijk een sturende rol in gespeeld.


Denken we maar aan
- Het UV-Foodsafe-project, dat zicht richt op gebruik van UV technologie voor voedingslabels en
- Het CELAB-Europe-project, dat zich richt op liner- en matrixrecycling.

Tweede termijn: Groei, innovatie en verduurzaming

Philippe Voet wil in zijn nieuwe termijn FINAT verder laten groeien en werken aan een duurzame en bloeiende toekomst voor de etikettenindustrie. Net zoals bij Etivoet wilt hij ook bij FINAT aantonen dat duurzaamheid en innovatie samen gaan. FINAT kan door haar gedragenheid in de sector en door haar expertise meer gewicht in de schaal leggen bij de regulerende instanties en overheidsorganisaties. Finat kan zo meer met én voor de sector realiseren. Door samen te werken met deze regulerende instanties en overheidsorganisaties en met de verschillende leden van FINAT, wilt Philippe de invloed van FINAT vergroten en ervoor zorgen dat duurzaamheidsaspecten worden meegenomen in nieuwe regelgeving en normen. Per slot van rekening maken etiketten recycleerbaarheid mogelijk.

Philippe Voet heeft zich tot doel gesteld om FINAT naar voren te brengen als een prominente partij in de etikettenindustrie. Hij blijft zich inzetten om de banden binnen de gemeenschap te versterken, samenwerking te stimuleren en een klimaat te scheppen dat bevorderlijk is voor duurzaamheid en innovatie.

Philippe Voet: “Etivoet heeft zich in stilte geconcentreerd op duurzaamheid, innovatie en welzijn. Nu zien we de vruchten van deze jarenlange focus en toewijding. Het zou een gemiste kans zijn om niet te streven naar dezelfde resultaten binnen FINAT. Het loont om goed te doen. Voor de mensen, de planeet en de innovatie.
 

Met een sterke visie en de wil om te slagen is Philippe Voet de uitgelezen man om Finat verder te leiden in de goede richting. Met groei en participatie wordt de sector ongetwijfeld duurzamer en innovatiever. We zijn met Etivoet dan ook trots om de voorzitter (‘President’ klinkt ook wel chique) te leveren van deze internationale associatie.

etivoet logo
Afbeelding rechts?
0

Ontdek zelf hoe 50 jaar expertise in de praktijk er uit ziet!

Neem contact op.

Contactblok Frederik

Er staat altijd een expert voor u klaar. Aarzel niet om Frederik te contacteren.

mail mij